Lighting Design Collective: Silo 468 was originally built in the 1960s and it used to store 16,000 m3 of oil – now been transformed into a wind-controlled lighting installation.

[INS] Lighting./ Lighting Design Collective: Silo 468 was originally built in the and it used to store of oil – now been transformed into a wind-controlled lighting installation.

Snarkitecture has designed an inflatable pavilion, ‘Drift,’ for 8th Design Miami. Drift is made out of several hundred inflatable tubes to create a cavernous space, lacking any actual solid structure.

Snarkitecture has designed an inflatable pavilion, ‘Drift,’ for Design Miami. Drift is made out of several hundred inflatable tubes to create a cavernous space, lacking any actual solid structure.

david-tajchman-gran-mediterraneo-mixed-use-tower-tel-aviv-israel-designboom-03

Designed by Belgian architect David Tajchman, the "Gran Mediterraneo" is a conceptual highrise building conceived for the Israeli city of Tel Aviv. The scheme brings together a range

Mapungubwe Interpretation Centre by Peter Rich Architects

Mapungubwe Interpretation Centre / Peter Rich Architects

Image 11 of 12 from gallery of Mapungubwe Interpretation Centre / Peter Rich Architects. Photograph by Iwan Baan

Atelier Altern. To Spin a Yard. Temporary installation in France. 2009-10. Love this!

an art installation by landscape architects atelier altern, sylvain morin and aurelien zoia, who created this to draw attention to the massive reduction in varieties of salad greens available.

The NIDO portable shelter was designed by Amanda Cuello primarily with the homeless in mind, but because it is big enough to provide for a full family, it also could be useful for usage in refugee camps and by nomads.

Sturdy Refugee Residences

Les étudiants en première année d’architecture et d’urbanisme de l’Académie des beaux-arts d’Estonie ont conçu et réalisé ce refuge intitulé «READER».  Cette structure a été montée en cinq jours, elle est composée principalement de panneaux de contreplaqué de pin. Sa forme extérieure cubique cache un intérieur tout en rondeur qui rappelle les pages d’un livre. Ce module invite les gens à se reposer et a s’éloigner du tumulte urbain dans un cocon semblable à une grotte.

Module « READER » par les étudiants des beaux art d’Estonie

Pinterest
Search