agama

Collection by Annisa Nurul

8 
Pins

Hikmah Shalat Dhuha - Suara Muslim

Suaramuslim.net – Shalat Dhuha mempunyai kedudukan mulia. Disunnahkan untuk kita kerjakan sejak terbitnya matahari sampai menjelang datangnya shalat dzuhur. Shalat Dhuha memiliki hikmah dan keutamaan bagi hamba Allah yang menunaikannya. Dikutip dari hidayatulahdotcom, Sayid Muhammad bin Alwi al-Maliki dalam bukunya Khasais al-Ummah al-Muhamadiyah menjabarkan keutamaan Shalat Dhuha. Di antaranya, Shalat Dhuha sebagai ampunan dosa, sebagai sedekah, sebagai pintu taubat, sebagai pintu […]

Doa IslamReminder QuotesSelf ReminderMoslem

Pray QuotesQuran Quotes InspirationalIslamic Love QuotesDoa IslamMoslem

Muslim Daily on Instagram: “Seorang lelaki berzina dengan wanita, lalu lelaki ini menikahinya dengan akad yang syar’i. Apakah pernikahannya ini sah? Dengan catatan si…”
Islam MarriageIslamic QuotesQuran QuotesMe Quotes

Engineer Muslim on Instagram: “Seorang lelaki berzina dengan wanita, lalu lelaki ini menikahinya dengan akad yang syar’i. Apakah pernikahannya ini sah? Dengan catatan si…”

Muslim Daily on Instagram: “Seorang lelaki berzina dengan wanita, lalu lelaki ini menikahinya dengan akad yang syar’i. Apakah pernikahannya ini sah? Dengan catatan si…”

Islamic Love QuotesPray QuotesBest QuotesLife QuotesReminder Quotes

Doa Pemanis Wajah

Doa Pemanis Wajah | Sila SHARE petua ini Anda ingin diri disayangi? Membaca ayat ini menjadikan wajah anda berseri seri & kelihatan manis sentiasa. Sangat ringkas amalannya namun terbukti berkesan. InsyaALLAH muka anda berseri-seri dan disayangi ramai. Nak jadi hensem (lelaki) dan cun melecun (wanita), malah wajah berseri, amalkan ayat ini. Mudah dan jimat lagi berkat, tak payah pakai apa-apa produk pun. Doa Pemanis WajahMaksud: (Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya…

Islamic Love QuotesDoa IslamLife Quotes