Sabda Rasulullah saw: Allah telah berfirman, “Wahai hamba-hambaKu, setiap kalian pasti berdosa kecuali yang Aku jaga. Maka beristighfarlah kalian kepadaKu, nescaya kalian Aku ampuni. Dan barangsiapa yang meyakini bahawa Aku punya kemampuan untuk mengampuni dosa-dosanya, maka Aku akan mengampuninya dan Aku tidak peduli (beberapa banyak dosanya).”  Riwayat Ibnu Majah, Tirmidzi.

Sabda Rasulullah saw: Allah telah berfirman, “Wahai hamba-hambaKu, setiap kalian pasti berdosa kecuali yang Aku jaga. Maka beristighfarlah kalian kepadaKu, nescaya kalian Aku ampuni. Dan barangsiapa yang meyakini bahawa Aku punya kemampuan untuk mengampuni dosa-dosanya, maka Aku akan mengampuninya dan Aku tidak peduli (beberapa banyak dosanya).” Riwayat Ibnu Majah, Tirmidzi.

Jika lelah istirahatlah namun jika itu kemalasan lawanlah

Jika lelah istirahatlah namun jika itu kemalasan lawanlah

Allah Maha Baik  Jika kamu belum nampak bahawa segala yang berlaku adalah dengan kehendak Allah, maka imanmu belumlah sempurna. Allah maha baik, sifat penyayang-Nya mengatasi sifat menghukum-Nya, maka segala apa yang terjadi, adalah baik-baik sahaja; ada didikan di sebaliknya. Hanya imanmu belum benar- benar teguh, juga hati belum jernih.

Allah Maha Baik Jika kamu belum nampak bahawa segala yang berlaku adalah dengan kehendak Allah, maka imanmu belumlah sempurna. Allah maha baik, sifat penyayang-Nya mengatasi sifat menghukum-Nya, maka segala apa yang terjadi, adalah baik-baik sahaja; ada didikan di sebaliknya. Hanya imanmu belum benar- benar teguh, juga hati belum jernih.

4 Hal Pelancar & Penghambat Rezeki

4 Hal Pelancar & Penghambat Rezeki

http://ift.tt/2f12zSN

http://ift.tt/2f12zSN

Hikmah...pesanan Imam Al Ghazali rmh

Hikmah...pesanan Imam Al Ghazali rmh

Doa Keluarga Bahagia

Doa Keluarga Bahagia

Pinterest
Cari