Anda boleh membentuk sebuah taman mini di sudut pejabat sebagaimana yang dicipta oleh Terra Garden ini. Selain menjadikan batu-batu sungai, anda boleh  meletakkan lantai dek kecil di ruang santai tersebut.

Anda boleh membentuk sebuah taman mini di sudut pejabat sebagaimana yang dicipta oleh Terra Garden ini. Selain menjadikan batu-batu sungai, anda boleh meletakkan lantai dek kecil di ruang santai tersebut.

Bagi anda yang mempunyai cita rasa tinggi, bolehlah membina dek berjakuzi di halaman belakang. Visual 3D ini lengkap dengan panel penghadang bagi menghalang  pandangan terus ke kolam mandi set dan sudah tentu bakal menjadi ruang santai kegemaran anda sekeluarga.  Ia bukan sahaja memenuhi keperluan rekreasi keluarga malah mempelbagaikan lagi elemen landskap taman.

Don’t feel guilty if you want to build a lounging area specific only to your comfort. A deck doesn’t have to have enough space to dine upon, or even fill with company. This deck is specific for sunning and relaxing in multi temperature pools.

Bagi pemilik kediaman yang inginkan penampilan courtyard berbeza. Cuba gunakan pendekatan yang diperkenalkan oleh Sanggar Nusantara ini. Pemilik telah membina sebuah kolam hampir memenuhi keluasan courtyard. Tapi apa  yang menarik, dek gabungan jubin dan kayu di bina merentasi sebahagian kolam sebagai tempat berehat.

Bagi pemilik kediaman yang inginkan penampilan courtyard berbeza. Cuba gunakan pendekatan yang diperkenalkan oleh Sanggar Nusantara ini. Pemilik telah membina sebuah kolam hampir memenuhi keluasan courtyard. Tapi apa yang menarik, dek gabungan jubin dan kayu di bina merentasi sebahagian kolam sebagai tempat berehat.

Binaan anjung atau serambi di hadapan kediaman pasti akan menarik perhatian ramai. Kedudukannya yang strategik dengan struktur binaan berbeza; tinggi dan berpenghalang tangan. Dek kayu atau bahan komposit pada anjung memberi visual kontras dengan kemasan lantai kediaman berhampirannya. Bagi memberi nilai tambah atau penggunaan maksimum, bangku panjang turut boleh dibina selain daripada menempatkan perabot secara individu.

Online Landscape Design and Documentaion Services - National, International, Residential, Commercial

Biarpun sempit, namun apabila dek diwujudkan, balkoni yang hambar akan segera tampil menawan. Memandangkan pembinaan dek sememangnya tinggi daripada permukaan lantai asal, maka jangan risau tentang aliran air hujan yang  membasahinya.

Picture of Penthouse apartment balcony with wooden decking stock photo, images and stock photography.

Pinterest
Search